Taittinger

Champagne Taittinger, Demi Sec - 12,5% ABV 75 cl.

På lager
Kun 3 tilbage
469,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Taittinger
 2. Produkttype
  Produkttype
  Champagne / Mousserende vin
 3. Stilarter
  Stilarter
  Demi Sec
 4. Land
  Land
  Frankrig
 5. Smag
  Smag
  Frugtig
 6. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  12,5%
 7. Størrelse
  Størrelse
  75 cl.
Beskrivelse

Champagne Taittinger, Demi Sec

Champagnen har fine små og vedvarende bobler. Duften er fuld af moden frugt, blomster og honning. Det er en sødlig og livlig Champagne med en dejlig smag af mandariner, syltede ferskner og tørrede figner. Alt i alt er det en Demi Sec, som besidder en stor charme og sensualitet.

Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og er dermed det 3. ældste stadig eksisterende Champagnehus, som tilmed ejes og ledes af Taittinger-familien. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer 288 hektar vinmarker i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.

Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.

Taittinger producerer hvert år deres Demi Sec-kvalitet. Druerne som benyttes er fra forskellige år og det gøres for, at opnå den ideelle Cuvée (blanding). Champagne Taittinger Demi Sec gæres og lagres i 3 år på flaske. Efter gæring og lagring er vinen ”helt tør” og for at Champagnen skal blive ”Demi Sec” tilsætter man en sød likør fremstillet af Champagne og rørsukker (35 gram rørsukker pr. liter). Det er den proces der på fransk hedder ”dosage”.

Fakta:

Alkohol
12,5%

Appellation
Champagne AOC.

Druesorter
40% Chardonnay og 60% Pinot Noir/Pinot Meunier.

Dosage
35 gram/liter.

Lagring
Lagres i 3 år.

Kan anbefales til
Aperitif, frisk frugt og chokoladedesserter.