Capitain Cagnerot Echezeaux 2019 13,5% 75 cl.

På lager

Her er tale om en virkelig stor vin.

1.999,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
  1. Produkttype
    Produkttype
    Rødvin
  2. Stilarter
    Stilarter
    Rødvin
  3. Fadlagring
    Fadlagring
    Egetræs fade
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Smag
    Smag
    Kraftig
  6. Alkoholprocent
    Alkoholprocent
    13,5%
  7. Størrelse
    Størrelse
    75 cl.
Beskrivelse

Maison Capitain-Gagnerot er grundlagt i 1802 i Ladoix-Serrigny, lige på grænsen til Côte de Nuits. Siden er domænet gået i arv ned gennem generationerne til Pierre-François og Delphine som styrer det i dag.
De ejer 16 hektarer vinmarker, som dyrkes med respekt for naturen og delvist efter biodynamiske principper. Deriblandt finder man fx en af de eneste monopolmarker i Ladoix-Serrigny: Premier Cru’én La Micaude, og parceller på Grand Cru marker på Corton.  Alle druerne høstes ved håndkraft, sorteres grundigt og afstilkes inden presningen. Pinot noir’en gærer i åbne tanke uden tilsat gær, med punch-downs to gange om dagen. Lagringen varer 12-18 måneder, men aldrig med mere end 10% ny eg.

Chardonnay’en gærer på fade, ved en temperatur på mellem 20 og 22 grader, hvilket bevarer friskheden og aromaen i vinen. De hvide ligger minimum 10 måneder på fad – og også her er max 10% nye fade.

ECHEZEAUX GRAND CRU
Drue Pinot Noir 100%

Jordbund Kalkholdig jord med fossiler (entroques) fra Bajocian-æraen blandet med mørkerødt ler og flade sten.

Vinifikation / modning Høstet i hånden, sorteret og afstilket.
Alkoholisk gæring i åbne kar i ca. 15 dage med 2 nedstik om dagen i begyndelsen.
Modning på egetræsfade (10% nye fade) i 13 måneder.

Alkohol 13,5°.

Smagsnoter Farve: Strålende rubinrød, næsten granatrød.
Næse: Åbner med aromaer af solbær og brombær, let krydret med et strejf af kaffe.
Mund : Perfekt afbalanceret, rund, kraftfuld og harmonisk.

Passer til Cepes-svampe, trøffelsvampe, stegt foie gras.

Moderat 15°C