Gordon & MacPhail

Caol Ila Discovery Range Gordon & MacPhail - 43% ABV 70 cl.

569,00 dkk
Varernummer: 50197029

På lager

Discovery er en serie af whiskyer fra det traditionsrige frma Gordon & Macphail. Serien er ment som en introduktion til deres portefølje af gode kvalitetsrige single malt whiskyer.

Der er pt. 3 udtryk i serien; ”Sherry”, ”Smoky” og ”Bourbon”.


Caol Ila 13 years er en del af ”Smoky” udtrykket i Discovery serien af Gordon & Macphail. Destilleriet i har mange år haft et rigtig godt samarbejde med ”fadmestrene” fra Gordon & Macphail – og de har med denne whisky understreget hvilken kvalitet man kan få ud af et sådant samarbejde!


Farve: Gylden
Duft: Tørret kød, abrikos marmelade, vanilje og blød velintegreret røg
Smag: Noter af frugt (banan, kiwi, ananas, citrus) i samspil med bløde røgnoter
Serveringsforslag: Bør nydes rent.


Caol Ila har længe stået i skyggen af de tre store ”South Shore-destillerier”, Ardbeg, Lagavulin og Laphroaig, selvom destilleriet sagtens kan hamle op med whiskyen fra de tre superstjerner på single malt-scenen. 
Faktisk har Caol Ila en kapacitet der næsten er lige så stor som de tre til sammen, og en kvalitet der matcher, men siden starten af 1970’erne har whiskyen fra Caol Ila næsten udelukkende været brugt til blends.

Først i begyndelsen af det nye årtusinde fk Caol Ila sine egne ofcielle destilleriaftapninger (udover et par homeruns i Rare Malts-serien og en enkelt Flora & Fauna).
Gordon & MacPhail har trofast aftappet Caol Ila meget længe før dette.

Varenummer50197029