Campbeltown Loch 21 Years

985,00 dkk
Varernummer: 50010165

Ikke på lager

Campbeltown Loch er en blended whisky fra J. og A. Mitchell, som også er ejerne af destilleriet Springbank. Denne 21 år gamle udgave indeholder omtrent 60% maltwhisky, inklusiv en god mængde fra det netop omtalte Springbank. De resterende 40%, som udgøres af grain whisky af høj kvalitet, siges at komme fra Girvan. En aftapning som beviser, at gammel grain whisky ikke er noget at kimse af! Whiskyen holder 46% alkohol.

Farve: Ravgylden
Duft: Bivoks, grafit og æbler. Dybt nede: modne ferskner.
Smagsnoter: Ganske kompleks smag fyldt med ingefærsmåkager, kanel og appelsiner.
Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per million” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og triple destilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

ABV 46%

Varenummer50010165