Den perfekte limoncello spritz

Sådan gør du

Tid i alt: 5 min      Antal glas: 1 glas 

Ingredienser

6 cl        Pallini Limoncello

4 cl        Mousserende vin f.ex. Prosecco

2 cl        Danskvand

Extra    1 citronskive som pynt

Fremgangsmåde
  • Hæld alle ingredienser op i et mellemstort vinglas fyldt med is og rør forsigtigt rundt. Pynt drinken med en skive citron eller et twist af citronskal.
Tips til opskriften
  • Mousserende vin kan udskiftes med Champagne, hvis man ønsker det.

Hvad er en spritz?

En spritz er en nem og forfriskende drink, som skulle være opfundet af ungarske soldater, der var udstationeret i Norditalien.
De var vant til at drikke øl, og foretrak derfor at fortynde den stærke, lokale vin med danskvand for at sænke alkoholprocenten og gøre den frisk og læskende. Dette er i al sin enkelthed spritz. Vin og danskvand.
Sidenhen er den moderne spritz blevet udviklet, og er idag typisk baseret på en forstærket vin eller likør, derudover indeholder den også mousserende vin, men grundprincippet er det samme.
At den har beholdt sin popularitet, skyldes netop disse 3 ting: den er utroligt forfriskende, den er relativt lav på alkohol og så er den nem at lave selv.

De seneste år har Aperol  regeret spritzen med succes. Men i denne sæson har en Pallini Spritz vundet mange hjerter: den har ingen bitterhed og er, om muligt, endnu mere forfriskende!

Limoncello
Limoncelloen er den dominerende smag i drinken - Her skal der ikke spares, brug en god en, det giver bonus.

Mousserende vin
Der skal bobler i en Spritz!
Prosecco er det klassiske valg, men det er også muligt at benytte cremant eller cava. Du skal dog huske, at den gerne må være til den tørre side, da limoncello'en jo er ret sød.
Skulle du vælge at benytte champagne, bliver din Spritz ren Lågsus. 

Danskvand
Mængden af danskvand, du putter i, er en smagssag.
Men brug en med godt med bobler - der skal ikke blid brus i en spritz.

Kim er firmaets Mastertaster og administrative blæksprutte. Han har drukket rom siden 2011, hvor en god ven for første gang intrdocerede ham for den ædle drik.
Siden da har han smagt sig igennem flere tusinde forskellige rom, og deltaget i messer rundt omkring i Europa for at dyrke sin passion for rom.
Hans favorit rom typer er den engelske og franske stil hvor Jamaica, Guyana, Guadeloupe og Martinique ligger højt på favoritlisten.

Foruden Kim, er der Michael som er partner i firmaet.