Mange af jer er sikkert klar over at vi ikke har brugt ret meget tid på at blogge om rom.

Det kommer til at ændre sig i fremtiden. På denne blog vil der løbende komme små og store historier fra vores verden med rommen som drivkraft.

Det første indlæg bliver mere en beskrivelse, men vi syntes den er tiltrængt nu hvor vi snart præsenterer en ny serie.

Så her kommer den.

Selected Series:

En romserie alle kan være med på.

Vores lækre Selected Series består pt. af 10 forskellige flasker, som alle, på nær en, er et blend af div. lækre rom som vi selv har blendet og ”designet” til romnyderens kræsne smag.

Næsten alle holder en alkoholprocent på omkring de 40-42%, på nær den lumske Strong Navy, som er på Navy styrke 57,18%

Tanken bag serien er at vi ønskede at tilbyde den bredde del af romnyderne en rom, som ikke kun smager fantastisk, men også en rom som kan deles af de mange. Alle er de i den søde ende af skalaen, det man i romverden kender som den spanske stil. Enkelte har tilsat sukker, hvilket vi selvfølgelig efter de nye EU-regler har fremhævet på selve lablen.

Så er du romnyder, og har du mod på at prøve noget andet end de store navne, som mange gange, efter vores smag, har fået lidt for meget sukker og andet tilsat, så bør du prøve kræfter med vores Selected Series. Rom som kan nydes ren, men også en rom du sagtens kan bruge til at mixe med.

Prøv evt. Caribbean Blend en sommeraften på terrassen, sammen med et mørkt stykke chokolade på omkring de 70%, Uhmmm.

 

Limited Batch Series – LBS:

Som navnet indikerer, så er denne serie mest forbeholdt vores mindre aftapninger.

Nogle gange er vi så heldige at få fat i nogle aftapninger som, på den ene eller den anden måde, ikke er så store. Dette kan skyldes at de enkelte leverandører, som vi samarbejder med, enten har solgt det meste af rommen til udenlandske købere, eller brugt en del af et fad til et Premium blend, eller at der, gud forbyde det, sker det på de store tapperier, at noget af rommen løber ud, og så står man tilbage med en ”lille” rest.

Her har vi specialiseret os i at opkøbe disse ”rester”, og tappe dem i vores LBS serie.

Mange gange er de ”rester” for gode for tapperierne til at bruge i et blend, eller en Pullimut, så vi køber dem til en skarp pris, og kan derfor tilbyde dig vores LBS aftapning til en særdeles skarp pris.

Sidst aftappet rom i serien er en vidunderlig Ghana Pot Still rom, som vi, i modsætning til ovenstående, selv har lagret i 7 måneder, sikke et resultat der kom ud af den aftapning. Men fadet vi brugte, som var et new American Virgin Oak fad, var kun på 130 ltr. hvilket resulterede i 188 aftappet flasker, som således passede ind i vores Limited Batch Serie.

  1. Du skal skynde dig hvis du skal smage den lagret Ghana rom, der er ikke mange flasker tilbage.

  

Collectors Series:

Nyeste skud på stammen i vores serier.

Collectors Series, er som navnet igen indikerer, en rom som henvender sig til romnørderne, men samtidig også til den store bredde der findes i romverden.

Collectors Series er, kan man vidst godt kalde, lille broderen til vores High-End luksus serie Wild Serie Rum. Dette skyldes primært at vi har nogle helt specielle krav til vores Wild aftapninger, herunder at disse ikke, normalt, aftappes under 60% ABV.

Nu vil den kvikke læser sikkert sige, jamen var jeres Wild 5, Guadeloupe ikke under 60% - jo det var den, og havde Collectors Series eksisteret for et år siden, så var Wild 5 ikke blevet en Wild, men en Collectors i stedet – vi håber det giver dig en mening om hvilken kvalitet du kan forvente af vores nye Collectors Series.

Første skud på stammen i vores Collectors Series er en helt fantastisk Navy rom, et blend bestående af Barbados rom fra Foursquare destilleriet, en skøn Jamaica rom fra Clarendon destilleriet, en dejlig ”beskidt” rom fra den skønne ø Trinidad&Tobago, nærmere bestemt TDL destilleriet, og sidst men ikke mindst, så skal en ægte Navy rom jo også have en rigtig tung rom i blendet. Denne har vi fundet i Guyana, en vaskeægte Port Mourant rom fra den gamle træ-kedel.

Så glæd dig til vores Collectors Series rammer hylderne hos din yndlingsforhandler (og de den ikke, så bed dem om at tage fat i os) eller køb den hos os.

Vi garanterer dig en kvalitetsmæssig meget høj serie, både i smag, men så sandelig også når det gælder design. Igen har vores egen tryllekunstner, Troels, tryllet med designet.

 

Wild Series Rum:

Toppen af poppen siger vist det hele.

Her er der virkelig tale om rom fra øverste hylde. Rom som ALTID aftappes som en singlecask aftapning, som altid aftappes i fuld fadstyrke, og som aldrig vil blive aftappet under 60% ABV, medmindre det er en ekstrem gammel rom, hvor alderen gør det svært at holde den høje ABV. En romserie som verdens romnørder virkelig har taget til sig. Selvfølgelig på grund af den vidunderlige rom som vi gør os en ekstrem umage for at finde til jer, men helt sikkert også på grund af det unikke design, som designtryllemesteren Troels har kreeret. For som han siger, skøn rom skal man have stående fremme, og så gør det jo ikke noget at der samtidigt er noget pænt til øjet.

Serien som virkelig kickstartede Romdeluxe. Vores første aftapning, som mildt sagt, delte vandene. Ikke kun på grund af den helt igennem vanvittige Jamaica Hampden DOK, som i fuld destillationsstyrke, aldrig havde set romverden før, men også på grund af en misforstået ærlighed fra vores side. Rommen vi brugte var en rom som havde ligget 10 år på ståltank, og fået en finish på 3 x 40 ltr. Madeirafade i blot 3 mdr. Vi valgte at skrive, på fronten af kassen – Distilled 10 years ago – og på baglablen, Distilled 2009, Bottled 05/19, Finish Maturation 3 months in Maderia casks.

Vi mente derfor, at vi i god tro kunne skrive Distilled 10 years ago på kassen – men hold da op, de endog meget engagerede romentusiaster ville det anderledes, og vi fik ørerne i marketingsmaskinen på den, mildt sagt, knap så pæne måde (nogle gange tænker vi på  at de aldrig vendte flasken om og så på bagsiden, så havde nok forstået rigtigheden) Jo, jo man skal være varsom med hvad man skriver.

I skrivende stund er der tappet 12 forskellige skønheder i denne serie, og nr. 13, som er en Barbados aftapning fra Foursquare destilleriet er lige på trapperne. Og den vil hurtigt blive fulgt op af nr. 14, som kommer fra Trinidad Destillers Limited – TDL – Glæd jer.