Wilson & Morgan

Ben Nevis 25 y.o. 1996-21 Sherry Finish Oloroso 52,1% ABV - 70 cl

2.995,00 dkk
Varernummer: smcs5364

På lager

En meget gammel whisky, finished på Oloroso-sherryfade. En eksklusiv cask strength single malt til enhver, der elsker Highland whisky.

 Duft

Passionsfrugt, grapefrugt, ananas. Balsamicoeddike, krydrede nødder.

Smag

Tropefrugter og cantaloupe-melon - syrlig og sød.

Eftersmag

Krydret - med mineralske noter og eg.

 

Generelt

En intens og meget moden single malt fra det vestlige Highlands, En sjælden gammel juvel fra et af Skotlands allerældste destillerier. Flasken har efter lagring fået 30 måneder finish i first fill Oloroso-sherryfade. Hvilket har tilføjet den en række yderst frugtige og sødmefulde noter.

Smagsnoter

På næsen domineres whiskyen af vilde og solrige noter af tropiske frugter (passionsfrugt, grapefrugt, ananas). Den er kun minimalt vin-agtig: Sherryens indflydelse mærkes kun i, at frugtsmagen bliver endnu bedre – i det, at den tilføjes noter af balsamicoeddike, krydrede nødder og en hvis tørhed, der afrunder frugtnoterne.

Den samme kraftige smag af tropefrugter findes også i smagen, hvor den allerede fra første smagning træder tydeligt frem. Her tilføjes et strejf af modne cantaloupe-meloner: Meget fyldig, meget nuanceret og læskende, men stadigvæk med en (meget markant) tør og syrlig note, der komplimenterer sødheden.

Hen imod eftersmagen bliver den gradvist mere og mere krydret, hvortil der tilføjes mineralske noter og en sprudlende egesmag.

 

Fakta

25 år gammel

52,1% ABV

Varenummersmcs5364