Destillationsprocessen foregår på håndlavede Müller kobber destillationsapparater fra Schwarzwald i Tyskland. Destillationskedlerne er udstyret med en aroma purifier, som er designet til at udtrække smagen af mæsken, hvilket giver en unik og intens smagsoplevelse. Anholt Gin Classic er en klassisk London Dry Gin.
Enebærrene, der bliver brugt til fremstillingen, er håndplukkede af frivillige fra både øen og fastlandet. Vandet, der bliver brugt i Anholt Gin, er vand fra Anholt, og det er kalkfrit. På Anholt er undergrunden nemlig lavet af flint, og derfor behøver vandet ikke blive filtreret, før det kan bruges i ginnen. Det gør også, at vandet har en helt særlig blød smag, som bliver overført til ginnen. Fra Anholt bliver bærrene og vandet sendt til Nordisk Brænderi i Fjerritslev, der står for destilleringen.
Hvilke smagsnoter er der i Anholt Gin ”Classic”?
Ginnen har en fyldig enebærsmag med en afbalanceret citrus. Enebær fra Anholt har en markant anderledes smag end de traditionelle enebær. De er mere runde og bløde i smagen, hvilket afspejles tydeligt i det færdige produkt.
Anholt Gins slogan er “Mindre pis, mere gin”, og det må vi give dem, at de lever op til.
45,3% ABV / 0 cl.